Fördelar & anledningar

Heavy duty men också lätt och smidig

ScanBox mattransportvagnar är snygga, smidiga och lätta – ned till hälften så tunga som konkurrenternas! Men de är också ”heavy duty”. Våra boxar är mycket enkla att manövrera och transportera, och det gäller även de större duo-modellerna. Vår långa erfarenhet som leverantör till storkök i till exempel skolor och inom äldrevården, har gett oss utmärkt kännedom om kraven på en robust konstruktion som samtidigt är ergonomisk.

Våra produkter är mycket slagtåliga tack vare konstruktionen med anodiserat aluminium på insidan och glasfiberarmerat plastlaminat på utsidan. Isoleringen på 30 mm håller temperaturen länge och det robusta, rostfria chassit har slitstarka och lättrullande 160 mm hjul som standard.

Runtom boxens robusta chassi sitter en plastbeklädd list som dämpar vid påkörning och den rostfria toppramen skyddar boxen samtidigt som den fungerar som handtag och stöd för sådant som du vill lasta ovanpå, till exempel porslin eller torrvaror. På baksidan finns handtag som garanterar att användaren kan manövrera boxen i en bekväm och ergonomisk arbetsposition. Digital display för inställning av temperaturen är standard på våra boxar och den indikerar när rätt temperatur är uppnådd. Displayen sitter i ögonhöjd för att du inte ska behöva böja dig – där har du ergonomin igen.

Med löstagbara gejderstegar invändigt och utbytbar tätningslist är boxarna mycket lätta att rengöra. Temperaturen blir jämn i hela utrymmet eftersom luften kan cirkulera fritt mellan stegarna – på så sätt kan våra boxar bibehålla bästa möjliga matkvalitet.


ALLTID HOS SCANBOX

  • Kombinera värme/kyla/neutral efter behov
  • Löstagbara stegar
  • 160 mm länk-hjul
  • Glasfiber och aluminium = hållbarhet och låg vikt
  • Lättarbetad LED-display
  • Profilera med färg
  • Stötdämpare i topp och botten

fordelar_anledningar

01. Free flow technology
Löstagbara gejderstegar låter luften cirkulera i hela utrymmet. Det ger en perfekt, jämn temperatur och enkel rengöring.

02. Toppen
Toppramen ger extra lastyta och gör boxen lätt att manövrera.

03. Kontroll
Display i ergonomisk höjd ger full kontroll och enkla justeringar av temperaturen. Indikerar vid rätt temp.

04. Stora hjul
160 mm swivel-hjul gör boxen lätt att manövrera.

05. Tryggt grepp
Ergonomiska draghandtag på baksidan ger smidiga och säkra transporter.

TempStop – med matkvaliteten i fokus
ScanBox innovativa design och konstruktionen med profil och sandwich av aluminium ger mängder av fördelar i jämförelse med traditionella boxar för varm- och kylhållning. För oss handlar det om att bibehålla matens kvalitet på toppnivå.

Aluminium leder och sprider kyla och värme på ett utmärkt sätt. Det är också ett lätt material som minskar vikten på boxarna radikalt. Eftersom det krävs lite energi för att värma upp och kyla ner aluminium och det är ett helt återvinningsbart material, är det också en miljövänlig konstruktion.

För att värme och kyla inte ska sprida sig utanför boxen har vi på ScanBox tagit fram en innovation som vi kallar TempStop. Genom att bygga in en thermobrygga i profilsystemet stannar värme och kyla där de ska vara. Det är hemligheten bakom våra imponerande goda isoleringsvärden.

fordelar