Nyheter / 19-09-19

Kombinerade boxar optimerar både utrymme & matkvalité!

ScanBox-Combo-Transport

I de flesta fall behöver mat som ska serveras vid ett senare tillfälle förvaras eller transporteras i olika temperaturer. Detta kan innebära att maten som ska serveras är både rumstempererad, kall och/eller varm. Vid en mindre mängd mat som ska transporteras till olika platser händer det ibland att boxarna mestadels transporterar luft. Därmed kan det vara optimalt att dela boxen i två fack med en isolerad eller kall del och en varm del. På så vis kan maten transporteras varm och kall i en och samma box. Det innebär inte bara smidigare transporter, utan det sparar även utrymme i köket, transportmedlet och satellitköket. 

Det finns även andra fördelar med att ha kombinerad box! Ibland serveras enbart varm mat, men med olika förutsättningar. Panerad fisk och potatismos är två klassiska exempel som båda ska hållas och transporteras varmt innan servering, men behöver olika temperatur och luftfuktighet. Därmed kan det vara lägligt att använda boxar med två varma fack. På så vis kan personalen ställa in olika temperaturer och kontrollera fuktventilerna separat för att släppa ut eller stänga inne ångan i de olika facken.

Oberoende om du ska servera varm eller kall mat så kan kombinerade boxar vara att föredra. De optimerar inte enbart de logistiska flöden och minskar platsen i köket, utan bevarar även matkvalitén för samtliga rätter. Med en kombinerad box så behöver köket varken kompromissa med kvalité eller plats! Kika närmare på våra smarta produkter här på hemsidan…

Tillbaka till nyheter

Exempel på populära kombinerade produkter: