Nyheter / 07-01-21

Säkrare gångvägar för fotgängare!

ScanBox Trafikkalendern

Vi försöker kontinuerligt förbättra våra produkter och lösningar med missionen att upprätthålla livsmedelssäkerhet och kvalitet för alla verksamheter som håller och transporterar mat. Det innebär att vi sprider varumärket ScanBox och säljer till fler och fler marknader runtom i världen. Vi är mycket glada över detta och att vi fortfarande tillverkar våra produkter där vi en gång började! Detta leder till jobbmöjligheter och fördelar i vårt lokala område. Å andra sidan ger de positiva aspekterna också några negativa effekter i form av ökad trafik i den lilla byn Olofström. Det är därför ScanBox alltid vill ta socialt ansvar och stödja de lokala projekten. Ett av dessa är Trafikkalendern.

Om Trafikkalendern
Trafikkalendern är Sveriges största läromedel om barn och trafik och ingår som en del i företaget Vita Huset AB, som varit verksamma inom förlagsbranschen sedan 1987.

Trafikkalendern, som läsåret 20/21 fyller 30 år, vill inspirera skolor att arbeta med trafikfrågor som en del av lärandet för hållbar utveckling. Trafiksäkerhet, hälso- och miljöfrågor är ämnen som genomsyrar hela materialet.

Varje månad arrangeras aktiviteter där elever och skolor har möjlighet att delta och vinna fina priser. Ambitionen är att trafikundervisning ska vara roligt, intressant och utvecklande.

Över 600.000 elever och 30.000 lärare i år F-6 får tillgång till Trafikkalenderns material utan kostnad. Materialet finns tillgängligt både som trycksaker och på webben.

Ca 2.000 lokalt förankrade företag och organisationer möjliggör att materialet kan delas ut gratis. Samtidigt hjälper de till att sprida information om barns utsatthet i trafiken.