Nyheter / 04-03-21

Trender & Lösningar i “det nya normala”

ScanBox Ergo Line Combo Duo
ScanBox Ergo Line Combo/Duo – perfekt för rumsservering!

I en unik situation där i stort sett alla verksamheter i vår bransch utmanats av COVID-19, på ett eller annat sätt, vet vi att “det nya normala” så småningom kommer att etableras. Än så länge vet vi inte exakt hur detta kommer att se ut och vad det kommer att innebära, men har vi börjat se några nya trender när det kommer till lösningar för att hålla och transportera mat. Nedan har vi listat några av dessa trender och de lösningar som vi erbjuder!

Trend #1 – flexibla verksamheter!

I ett par år har branschen talat om vikten av flexibla kök och i dessa tider så ser vi att just flexibilitet är en nyckel! Vi befinner oss i ett klimat där “de starkaste överlever”, vilket innebär att verksamheten måste kunna ställa om till det “nya normala” – och, om det krävs, gå tillbaka till det “gamla normala”. Hur snabbt kan en verksamhet ställa om till “take out” eller matleverans med bevarad matkvalitet? eller från att hålla event och banketter i egna anläggningar till att catera på andra platser eller utomhus? Detta kräver inte enbart kompetenta medarbetare utan även en flexibel och mångsidig köksutrustning. Att ställa om verksamheten kan tyckas enkelt vid en första anblick och det är möjligt att ställa om! Men en omställning ändrar ekvationen för hur verksamheten ska bevara matkvalitén när tiden för vilken maten kommer att behöva förvaras och transporteras ökar. Utöver det finns det begränsningar i tillvägagångssättet för hur verksamheten kan servera sina gäster.

Lösningar för trend #1:

Under Counter – är en mobil värmebox som är framtagen för att passa in under buffé- och bänkdiskar, men den tar också upp minimalt utrymme inne i köket. Den är lätt och smidig vilket gör den perfekt för rumsservering, lounger och extern servering, men fungerar lika bra som ett stationärt värmeskåp i köket.

Trend #2 –  rumsservering!

Vi har sett en ökad efterfrågan på produkter som är anpassade för rumsservering i flera olika segment från hotell och kryssningsfartyg till vård- och äldreomsorg. Generellt hanterar de mer traditionella lösningarna av rumsservering en lägre kapacitet, har dåliga isoleringsegenskaper och saknar aktiv kyla. Rumsservering ställer tydliga krav på logistik, livsmedelssäkerhet och bevarad matkvalité. Gästerna förväntar sig, minst, samma upplevelse i “det nya normala” som i det gamla.

Lösningar för trend #2:

Ergo Line Combo/Duo – har tre separat fack för förvaring och transport av varm och/eller kall mat. Lägg till ett fällbart brickställ på sidan av boxen för att möjliggöra portionering och servering av mat på språng! Maten kommer att levereras i rätt temperatur och kvalité samtidigt som det sparar tid att leverera flera måltider samtidigt.

Trend #3 – längre serveringstider och ett ökat antal lokaler:

Vi har sett ett ökat behov att förlänga serveringstiden och öka antalet platser eller lokaler som serveras under lunchtid hos restauranger, vård- och äldreomsorg samt personal- och skolmatsalar. Dessa ändringar gör det möjligt för operatörerna att servera lika mycket mat som tidigare, men samtidigt minska antalet människor i samma rum vid varje given tidpunkt. Detta är viktigt för att upprätthålla en säker miljö och uppfylla nya riktlinjer och regler från myndigheter. Dessa förändringar kommer att öka behovet av flexibel och mångsidig utrustning för att hålla och transportera mat.

Lösningar för trend #3:

Food2Go – är vår mångsidiga mobila serveringsplattform och ett utmärkt sätt att servera mat på avlägsna platser! Två separata fack för förvaring av varm och kall mat i kombination med en uppvärmd serveringsyta på toppen. Lägg till brickhållare, brickbana, host- och nysskydd samt tillbehörshållare för en fullt fungerande lösning som håller maten säker och gör kunderna nöjda!

Ergo Line Combo och Duo – kombinera neutrala, varma och kalla fack i en och samma box – antingen staplade ovanpå varandra eller sida vid sida. På så sätt kan du hålla och transportera alla delar som gör dina rätter kompletta i en och samma box. Lägg till ett fällbart brickställ på sidan av boxen så har personalen en serveringsstation var de än befinner sig. Dessa boxar är flexibla och versatila, vilket gör att de kan användas både i det gamla och nya normala!

Signature – förmedla information och sprid ditt varumärke! Lägg till en logotyp eller helfoliera boxen i varumärkets färger och gör boxen mer personlig!.