Pressmeddelande / 25-03-19

ScanBox värvar tungt inför satsning på andra sidan Atlanten

I februari 2019 öppnade ScanBox upp portarna för sina produkter på den sydamerikanska marknaden. Noggrann produktträning har genomförts med representanter från agentbolaget i Chile som täcker sex länder på kontinenten. Detta enbart ett halvår efter att bolaget genomfört en liknande satsning i Indien som redan resulterat i bolagets största order hittills. Ca 100 boxar har levererats till ett konferenscenter i Bombay. Som en följd av dessa satsningar har ScanBox värvat Peter Schön till styrelsen för att på sikt kunna ta ytterligare språng i den globala tillväxten.

Peter Schön kommer senast från en position som framgångsrik CEO på Granuldisk i 13 år. Totalt har han över 26 års branscherfarenhet i att leda och driva företag som tillverkar storköksutrustning både nationellt och internationellt. Meriter som var extra intressant för ScanBox var att Peter satte fart på Rational USA’s försäljning och vände mångårigt negativt resultat till positivt i Nordamerika samt mångdubblade försäljningen under sin tid som VD för Rational Scandinavia AB.

 

“Peter är ett viktigt tillskott då han har stor erfarenhet kring att bygga upp bolag som varumärken. Dessutom har Peter ett brett nätverk i hela världen som passar väl in i ScanBox sätt att arbeta mot föreskrivande led. Vidare har Peter bred erfarenhet i att bygga upp nya marknader från grunden, vilket ScanBox gör i snabb takt,” säger Torbjörn Peltonen, styrelseordförande på ScanBox.

 

När ScanBox blickar framåt är de övertygade att med Peters erfarenhet ökar deras chanser att framgångsrikt öppna upp ytterligare marknader de kommande åren:

 

“Vi är väldigt positiva inför framtiden och ser att det finns mycket potential för våra produkter på exportmarknaden. Men vi spår även en ljus framtid på den skandinaviska marknaden med våra uppkopplade boxar som ger en unik inblick för våra kunder i deras rutiner för mattransporter vilket kommer ge ekonomiska och matsäkerhetsmässiga fördelar för användarna,” säger Torbjörn Peltonen.

Klicka här för att se ScanBox ambassadörer från kunder spridda runtom i hela världen.