Gå till huvudinnehåll
Scanbox

Tillförlitlighetens kraft inom storskalig catering

Master Chef Stefan Pappert vet att storskalig catering handlar om långt mer än bleck, tajming och temperatur. För honom börjar leverans av kvalitet i stor skala med tillit – till sitt team, sina processer och den utrustning han förlitar sig på.

Vid ett nyligen genomfört besök på ScanBox huvudkontor i Sverige delade Stefan med sig av sina insikter och erfarenheter inom storskalig catering. Han träffade många av våra kollegor, pratade om hur viktigt det är med pålitlighet i professionella kök – och följde till och med med in i köket för att laga mat till vårt sommarevent.

”Du kan inte improvisera när du serverar 18 000 oxfiléer på Wembley Stadium”, säger han. ”Allt måste fungera – varje gång. När du har den tillförlitligheten kan du börja vara kreativ.”Web_CutsomerStory_StefanPappert-30.jpg

Från München till Wembley

Med lång erfarenhet av storskalig eventcatering och över två decennier som kock har Stefan sett hur branschen förändrats. Cateringteam har blivit mindre, scheman tajtare och förväntningarna högre. När han lagar mat till tusentals gäster vid internationella evenemang är hans utmaning att leverera samma höga kvalitet i varje VIP-lounge, restaurang eller spelarmatsal – ofta långt från huvudköket.

”Att hålla den precisionen kräver utrustning man kan lita på”, säger Stefan. ”Jag förlitar mig på lösningar för varmhållning från ScanBox för att hålla maten vid rätt temperatur och kvalitet fram till servering. De hjälper mig att minska svinn, förenkla logistiken och ge både mig och andra kockar tid att planera och arbeta med lugn och precision.” Den tillförlitligheten gör verklig skillnad: färre kockar, smidigare arbetsflöden och ett mer kontrollerat kök – även under de största evenemangen.

"Du köper en ScanBox för ett syfte, men den gör så mycket mer. Den är som restaurangbranschens iPhone.”

Stefan Pappert, kock & ScanBox-ambassadör

Kreativ catering i stor skala

”Jag har använt ScanBox till mycket mer än bara transport”, säger han. ”Att röka fisk, fermentera grönsaker, hålla pasta, fisk och kött bredvid varandra – allt med rätt kvalitet.”

Vid Champions League-finalen 2024 på Wembley National Stadium serverade Stefans team 18 000 oxfiléer med hjälp av över femtio ScanBox-enheter. På Oktoberfest i München serverar han idag 15 000 gäster per dag – med en bråkdel av den personalstyrka som tidigare krävdes.

Som ScanBox-ambassadör delar Stefan sina erfarenheter med andra och visar hur tillförlitliga arbetsflöden skapar mer lätthet och konsekvens i modern catering.

Utmaningar inom eventcatering

Med decennier av erfarenhet inom storskalig catering vet Stefan Pappert vilka verkliga utmaningar kockar möter varje dag. Här är hans viktigaste insikter om hur ScanBox spelar en avgörande roll i hans arbete som kökschef.

1. Konsekvens

"Konsekvens är den svåraste delen. Varje gäst ska få samma upplevelse – oavsett om det är 100 eller 18 000 tallrikar. Med ScanBox är det möjligt.”

2. Effektivitet

”Innan ScanBox innebar catering två skift om dagen och start 04.00. Nu kan vi börja klockan 8 och klara oss med ett skift. Det sparar pengar, tid och energi.”

3. Tillförlitlighet

”För mig är ScanBox inte bara en utrustning. Det är själva nyckeln i verksamheten. Det är det som gör att jag kan ta mig an utmaningar som annars hade varit omöjliga – och lyckas varje gång.”

Stefan Pappert | ScanBox